Türkiye Ormancılık Kooperatifleri (Or -Koop) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye'nin Ekonomik Krizi Atlatması İçin Koopetiflere Daha Fazla Önem Verilmesi Gerektiğini Bildirdi.
Türkiye Ormancılık Kooperatifleri (OR-KOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye'nin ekonomik krizi atlatması için koopetiflere daha fazla önem verilmesi gerektiğini bildirdi.
Yüksel, Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Son dönemde ülkemizi etkisi altına alan ekonomik kriz, bireysel çabaların yetersiz kaldığını, örgütlü bir biçimde bir araya gelip güçlerini birleştirenlerin ise krizlere karşı daha dayanıklı olduğunu bir kere daha gösterdi" dedi.
"KOOPERATİF POTANSİYELİ YENİDEN KEŞFEDİLDİ"
"Kooperatifler her ne olursa olsun temel özelliklerinden, değer ve ilkelerinden ödün vermedikleri sürece giderek daha güçlü hale gelecek ve ülkemizin ekonomik gelişmesinde önemli rol oynayacaktır" görüşünü savunan Yüksel, şunları kaydetti:
"Kriz dönemlerinde bile kooperatifler varlıklarını sürdürüyor, hatta büyüyor. Toplumlar yeni ekonomik gerçekler karşısında insanlar kooperatif biçimindeki işletmeleri daha fazla tercih eder hale geldiler.
Kooperatifçilik bir modeldir. Kooperatif işletmeleri kardan çok kişilerin bir araya gelerek oluşturdukları kuvvet üzerinde yoğunlaşırken diğer bir yandan da yürüttükleri işleri kooperatifçilik değer ve ilkelerine dayandırırlar.
Mevcut ekonomi politikalarının sorgulanmaya başladığı bu dönemde yeni ekonomik sistemin kurulmasına özelikle önemli katkıda bulunan kooperatif potansiyeli yeniden keşfediliyor."
"BÜYÜK FIRSATLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
Kooperatifçilik hareketinin önemli bir fırsatla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Yüksel, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:
"Kooperatif modeli işletmelerin, daha iyi bir iş dünyası modeli için bir alternatif model durumuna gelmeleri konusunda mücadele edilmelidir. Kooperatiflerin yalnızca ekonomik gelişmeye değil aynı zamanda ekonomiye, demokrasiye ve sosyal sorumluluk konularına da katkıda bulundukları gösterilmelidir. Kooperatifler; sosyal ve çevresel değerlerin iş ortamının doğal bir parçası olduğu gerçeğinden hareketle daha adil bir iş yapma olanağı sağlar." (ANKA)
(HM/BÜN)