Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin ana karar alma ve yardımcı organları bulunmaktadır. Bunlar: Taraflar Konferansı (COP), Sözleşmenin Uygulamalarının Gözden Geçirilmesi Komitesi (CRIC), Bilim ve Teknoloji Komitesi (CST), Küresel Mekanizma (GM) ve sekretaryadır.
Taraflar Konferansı ise sözleşmenin en yüksek organı ve ana karar alma mekanizmasıdır ve sözleşmeye taraf ülke temsilcilerinin katılımı ile kararlar almaktadır. Sözleşmenin Taraflar Konferansı, 1997 yılından 2001 yılına kadar (COP 1-COP 5) her yıl, daha sonra iki yılda bir düzenlenmiştir. COP 12 Konferansı bu kez Ankara’da 12-24 Ekim 2015 tarihleri arasında çalışmalar yapmak üzere toplanmıştır.
Konferansın yan etkinlikler bölümünde, 13 Ekim 2015 tarihinde öğleden sonraki program kapsamında “Çölleşmeyle Mücadelede STK’ların Rolü, İstihdam” konulu panel gerçekleştirilmiştir. Prof Dr Orhan Doğan’ın yönettiği panele Öz Orman İş Sendikası, Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği, TEMA, Ege Orman Vakfı temsilcileri ile birlikte Türkiye ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliğimizi temsilen Çiftçi Örgütlerinin Kurumsal Güçlendirilmesi Projesi sunuşu ile Genel Müdürümüz Erdem Kaplan katılmıştır.
Panelde Genel Müdürümüz Erdem Kaplan, Merkez Birliğimizin çalışmalarını ve yürüttüğü projeleri dile getirmiştir. Bu çerçevede Dünya Bankası’nca finanse edilen IRFO Projesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yapılan çalışmalara değinmiştir.
Merkez Birliğimiz, COP12 Programı çerçevesinde düzenlenen Sürdürülebilir Arazi Yönetimi Sergisinde yer almıştır. Merkez Birliğimizin çalışmalarını yansıtan bir stand ile sergiyi ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçiler ORKOOP hakkında bilgilendirilmiştir. Kongre etkinliklerine Genel Başkanımız Cafer Yüksel ve Genel Müdürümüz Erdem Kaplan ile birlikte Ormancılık İşleri Koordinatörü Egemen Çakır, Eğitim Araştırma ve Dışilişkiler Koordinatörü Ünal Örnek ile Basın Danışmanımız Assiye Yıldırım katılmışlardır.